8. juni – Dag 20

Rødstjerten
Signe, Signe, Signe, Signe & Signe

Jeg rakte ethundredeogfemogfyrre sommerfugle ud af vinduet, altså ikke på én gang men i løbet af dagen. Pludselig kom der en kolibri! Jeg var ved at besvime, på nær at det ikke var en kolibri, men en Rødstjert, en flot han med klare blå vinger og et helt strålende orange bryst. Han tog en halvsovende sommerfugl, der sad på vindueshaspen, eller vindueshapsen, hvis man er en rødstjert. Efter at have slugt sommerfuglen satte han sig på naboens tørresnor, afventende, tydeligvis ikke mæt.

Rødstjert med frisk sommerfugl i maven

2 Comments

  1. Den frækkert altså. Naturen kan være så grusom.
    I øvrigt kan jeg fortælle at Nældens takvinge hedder Lille skildpaddeskjold på engelsk.

  2. Ja, Lille skildpaddeskjold er lidt mere poetisk end Nældens takvinge. Men i Danmark kaldte vi engang den for Lille ræv hvilket jeg synes er perfekt. (og Kirsebær takvinge hed Store ræv)

Leave a Reply