Bjarne blæser væk

”Blæsten kan man ikke få at se,” siger de voksne – men de har helt sikkert heller aldrig fået en orkan lige i nakken. Det får Bjarne, en solsort der lever et godt liv i byen med de bedste skraldespande … altså lige til den der orkaaaaaa-a-a-n!

Knaldfornøjet billedbog om at blive blæst ud af kurs og lande på rette gren (måske i en klimaforandret by).
Skrevet af Zenia Johnsen, der også er kendt for billedbøgerne Billy smiler rødt, Jeg elsker dig, Hest! og Hunden, der ikke troede på op; illustreret af Simon Væth, der har lagt streg til en længere række udgivelser, og som er lige så glad for fugle, som Zenia (og forlaget).

Udkommet på Jensen & Dalgaard, januar 2019

ANMELDELSER


“Historien om Bjarne er en lille kærlig forårsbebuder om forandring og forundring. Fortalt med overskud og glimt i øjet”

5 hjerter, Steffen Larsen, Politiken


 

“I Bjarne blæser væk er der ømhed og humor i et roligt flow hele vejen gennem historien. Jeg sidder tilbage efter endt læsning med en udstrakt følelse af taknemlighed.”

“Zenia Johnsen skriver i en tone, som er sjov på en skøn, nærmest uventet måde”

Marianne Eskebæk Larsen, Information


“En klar favorit på børnehylden.”

“Børnene vil elske denne bog, hvor sproget er enkelt, humoristisk og billedskabende, som fortæller en underholdende historie om en solsort, der uventet kommer på afveje og finder lykken, hvor han mindst venter det.”

Pia Bechmann, Litteratursiden.dk
Læs hele anmeldelsen


“Helt igennem lækker billedbog med et forrygende billedsprog og en rigtig god historie…”
“Flotte farverige og ekspressive illustrationer som understøtter historiens fortælling.”
“Anbefales varmt, er “pip-brølende” vild med billedsproget og den fine historie.”
Helle Laursen, lektørudtalelse, Dansk Bibliotekscenter


“Den er ret skør fortællingen om Bjarne. Og ret sjov. Og til sidst nærmest helt poetisk. Zenia Johnson charmerer som altid med sin skæve og underspillede humoristiske tilgang til børnebogsmediet. Her bliver leget med sproget og vores forestillinger om solsorte.”

Pia Dalsgaard, Børnenes bøger


Bjarne blæser vækGoodreads