Hjerneskælv

Anmeldelser & omtaler

“…befriende usentimental…”
Ugeavisen Faaborg

“Hjerneskælv” er en lille bog med meget på hjerte. Den er virkelig noget for sig, og man skal ikke frygte at blive trist af at læse den. For gør man det, sørger Zenia Johnsen for, at man også kan få lov til at smile lidt. Måske endda grine.

Bogen ligner ikke noget andet, jeg før har læst, og det er altid rigtig rart at møde ny litteratur og blive positivt overrasket.”
Faaborg Midtfyn Bibliotekerne, Mai Skydt Villadsen

“…en smuk og rørende bog…”
“Zenia har en dejlig tone i sin skrivestil. Skarp og finurlig på sådan en lidt rørende måde, hvor man slet ikke har brug for mere tekst. Faktisk føles det som det helt rigtige antal ord der bruges.”
Ugebladet, Hørsholm, Nina Schreblowski

“Hjerneskælv er en virkelig fin bog, som ikke tager lang tid at læse, men som man får lyst til straks at læse igen, fordi sproget er så underfundigt og klogt sat sammen. Og man bliver både grådlabil og lattermild undervejs.”
Hillerød Bibliotekerne

“Denne bog er et must read for alle og selvom det vil tage mindre en 1 time for jer at læse, vil den sidde i jeres hjerter lang tid efter I lukker bogen.”
Gittes Monologer

“Det skriver Zenia om i ‘Hjerneskælv’ – poetisk, barsk og smukt på samme tid. Hun kalder det en postkortroman, fordi det er korte tekster og fine billeder, der følges ad. Men det er også en digtsamling, en samfundskritik og en kærlighedserklæring.”
Louise Greiner, Den tatoverede børnebibliotekar læser

“Det er en bog, der er svær at beskrive, men den rørte mig dybt, og selv om den er kort, er det ikke lige en bog, man glemmer!”
Dorte Tissot Hansen, Læs den fordi

“Zenia Johnsens roman er et godt bud på en fornyelse af romanformen.”
Ole Møller, Dagbladenes Bureau

“For alle med interesse for moderne dansk litteratur.”
“Selvbiografisk, humoristisk og poetisk debutroman, der sprogligt er i absolut særklasse.”
“Anbefales varmt.”
Lotte Klemens Thomhave, lektør, Dansk Bibliotescenter 

“Sjov, rørende og alvorlig.”
“En lille bog med stort fylde.”
“Postkortene i ‘Hjerneskælv’ har følgeskab af smukke, stemningsfulde billeder med motiver fanget i et helt særliget øjeblik.”
“Eftertænksom og vedkommende.”
Anne Birgitte Hundahl, Litteratursiden.dk
Læs hele anmeldelsen

“Zenia Johnsen mestrer den svære kunst det er, at underspille vanskelige emner så de både fremstår dybt alvorlige og hylende morsomme på samme tid. Men man skal ikke lade sig narre, der er stor dybde i hele bogen.”
“En perle uden udløbsdato.”
Lars Poulsen, Bforbog.dk
Læs hele anmeldelsen

“Humoren lurer under underfladen. Det samme gør håbet. Det er SÅ fin læsning. Giv dig god tid til at læse denne roman langsomt, alle tekster skal nydes. Giver du dig god tid til læsningen, vil du sikkert som mig opleve en ro og en taknemmelighed over at blive inviteret ind i hendes liv.”
“Teksterne er smukke, poetiske og skrøbelige.”
Jane Andersen, Bogblogger.dk
Læs hele anmeldelsen.

Læseranmeldelser på Goodreads.com