HJERNESKÆLV

“Et godt bud på en fornyelse af romanformen.”
DAGBLADENES BUREAU

“Hjerneskælv” er en roman bestående af postkort(e) tekster illustreret med farvefoto. Det er beretningen om et fald, et traumeforløb og en poetisk sejr. 

“Jeg var på vej i biografen, det var en onsdag sidst i juni, men jeg vågnede op i en MR-scanner,og igennem forvirring og angst og rumlende larm fra MR-scanneren så jeg lige op på en grøn smiley. 
MR-scannere er med i Smiley-ordningen? tænkte jeg. 
Lige dér vidste jeg, at det nok skulle gå.”

 

Hjerneskælv er en roman bestående af postkort(e) tekster illustreret med farvefoto. Det er beretningen om et fald, et traumeforløb og en poetisk sejr.

 

Udkom i 2016 på forlaget Jensen & Dalgaard

ANMELDELSER & OMTALER


“Tekstene er morsomme og triste, hjerteskjærende og kloke.”

“Hjerneskælv er en virkelig god bok. En viktig bok. En lesverdig bok. En liten bok som er vanskelig å glemme. Og som dermed er ganske stor.”
Linn Strømsborg, Bokmerker


“For alle med interesse for moderne dansk litteratur.”

“Selvbiografisk, humoristisk og poetisk debutroman, der sprogligt er i absolut særklasse.”

“Anbefales varmt.”
Lotte Klemens Thomhave, lektør, Dansk Bibliotescenter


“Sjov, rørende og alvorlig.”

“En lille bog med stort fylde.”

“Postkortene i Hjerneskælv har følgeskab af smukke, stemningsfulde billeder med motiver fanget i et helt særligt øjeblik.”

“Eftertænksom og vedkommende.”
Anne Birgitte Hundahl, Litteratursiden.dk


“Zenia Johnsen mestrer den svære kunst det er, at underspille vanskelige emner så de både fremstår dybt alvorlige og hylende morsomme på samme tid. Men man skal ikke lade sig narre, der er stor dybde i hele bogen.”

“En perle uden udløbsdato.”
Lars Poulsen, Bforbog.dk


Hjerneskælv er en lille bog med meget på hjerte. Den er virkelig noget for sig, og man skal ikke frygte at blive trist af at læse den. For gør man det, sørger Zenia Johnsen for, at man også kan få lov til at smile lidt. Måske endda grine.

Bogen ligner ikke noget andet, jeg før har læst, og det er altid rigtig rart at møde ny litteratur og blive positivt overrasket.”
Mai Skydt Villadsen, Faaborg Midtfyn Bibliotekerne


“…en smuk og rørende bog…”

“Zenia har en dejlig tone i sin skrivestil. Skarp og finurlig på sådan en lidt rørende måde, hvor man slet ikke har brug for mere tekst. Faktisk føles det som det helt rigtige antal ord der bruges.”
Ugebladet, Hørsholm, Nina Schreblowski


“…fortryllende postkort-roman…”

“Den er smuk og trist og morsom og tankevækkende. Den er en usædvanligt fin beretning om livet med en hjernerystelse, som omverdenen hverken kan se eller forstå.”
Susan Søgaard, Hjerneskadeforeningen


Hjerneskælv er en virkelig fin bog, som ikke tager lang tid at læse, men som man får lyst til straks at læse igen, fordi sproget er så underfundigt og klogt sat sammen. Og man bliver både grådlabil og lattermild undervejs.”
Hillerød Bibliotekerne


“…befriende usentimental…”
Ugeavisen Faaborg


“Denne bog er et must read for alle og selvom det vil tage mindre en 1 time for jer at læse, vil den sidde i jeres hjerter lang tid efter I lukker bogen.”
Gittes Monologer


“Zenia Johnsens roman er et godt bud på en fornyelse af romanformen.”
Ole Møller, Dagbladenes Bureau


“…Hjerneskælv – poetisk, barsk og smukt på samme tid. Hun kalder det en postkortroman, fordi det er korte tekster og fine billeder, der følges ad. Men det er også en digtsamling, en samfundskritik og en kærlighedserklæring.”
Louise Greiner, Den tatoverede børnebibliotekar læser


“Det er en bog, der er svær at beskrive, men den rørte mig dybt, og selv om den er kort, er det ikke lige en bog, man glemmer!”
Dorte Tissot Hansen, Læs den fordi


“Hjerneskælv er en eftertænksom og vedkommende postkort-roman…”

“Bogen er hurtigt læst, men ikke hurtigt glemt.”
Hvor kragerne vender


Interview (på engelsk) om Hjerneskælv og postkortroman-formen af Marie Bilde for Publishing Perspectives

Læseranmeldelser på Goodreads.com