Hunden, der ikke troede på op

image

Anmeldelser:

“Changing one’s point of view can do a lot… This picture book charmingly describes how good it can be to leave the beaten path, to think outside the box and to dare to try new things.”
The White Ravens, 2012


6 stjerner

24timer


“En smuk historie fra en verden, der ikke rigtigt tror på voksne men med stor selvfølgelighed på marsbørn og flyvende grise…”
“En god bog at læse med de yngste behageligt blottet for voksenverdenens irrationalitet og den ikke altid lige vedkommende konkurrencementalitet.”
Birthe Strandby, Bogvægten.dk
Læs hele anmeldelsen


5 hjerter, Politiken
“Historien om Flæske er underfundigt og medvidende fortalt. Sproget er let som en vandbakkelse.”
“Kamila Slocinska kaster glans over hundelivet med indlysende, farvemættede og svævende billeder til en dag i hunden Flæskes liv”
“Super!”
Steffen Larsen, Politiken
Læs hele anmeldelsen


“Magi og højtflyvende hundeeventyr”
Børn og unge


“Et lille mesterværk”
Horsens Folkeblad


” Fortællingen er poetisk og fabulerende surrealistisk og passer glimrende til Kamila Slocinskas fantastiske illustrationer i naivistisk streg og afdæmpede farver.”
“… giver en ny oplevelse til billedbogslæserne.”
“En skøn og poetisk billedbog med en god pointe om at åbne sig for hvor stor og mangfoldig verden egentligt er.”
Maria Sjøblom , Lektørudtalelse, DBC


Hunden, der ikke troede på op er Zenia Johnsens debutbog. Det er en finurlig en af slagsen, som bliver bedre og bedre for hver gang, man læser den. Tonen er let og drilsk, som gør den til en fryd at læse højt. “
“Kamila Slocinska har illustreret med drillende og originale illustrationer. Her er masser at se på.”
Rikke Dyrhave Nissen, Æseløre.dk
Læs hele anmeldelsen


“Zenia Johnsen har sammen med Kamila Slocinska (ill.) lavet en underfundig og skæv fortælling med et stort og abstrakt undertema. Er det bedst at holde snuden i rillen og fokus på det nære og håndgribelige? Mister vi jordforbindelsen, hvis vi kun ser på skyerne og alt det fjerne og uopnåelige? Og ville det egentlig være så skidt hvis vi gjorde? Bare et øjeblik eller to.”
Marlene Langbo- Friis, Bogliv.dk
Læs hele anmeldelsen


“Teksten er skrevet med et fint øje for de små detaljer – og et godt glimt i selvsamme øje.”
“…grundet min personlige involvering vil jeg hellere rette spotlyset mod Kamila Slocinska, der har stået for tegningerne (hende er jeg nemlig ikke gift med, ja, jeg har faktisk aldrig mødt hende). Hun debuterede tidligere på året med billedsiden til Kim Fupz Aakesons “Paradis” og har en vidunderligt levende streg – udtrykket er barnligt, men med masser af finurlige detaljer, som kan vække læserens interesse. Hendes illustrationer er en meget stor del af, at Hunden, der ikke troede på OP er blevet så levende, som den er.”
Hunden, der ikke troede på OP får naturligvis min varmeste anbefaling.”
Janus Andersen, Denelektriskekanin.dk
Læs hele anmeldelsen


“Jeg synes, det er rigtigt sjovt, at Flæskes ører bliver små. Jeg kan bedst lide den sidste side, hvor han flyver. Og så er tegningerne sjove!”
Maggie Larsen fra Randers, 6 år. Barn & superhelt.


“Nu tror jeg på OP! Så kan jeg flyve. Hvordan flyver jeg, mor…?”
Skrubbe (Frejdis) fra Andkær, 3 år. Barn & astronaut.

Hunden Flæske lever et liv med snuden klistret til jorden.
Og selv om den lille pige bliver ved med at insistere på, at der også findes noget, der hedder OP, så tror Flæske ikke på det.
Han tror kun på NED og TIL SIDEN. Han ser på biller og blomster og mad, som andre har tabt, men går glip af fugle, skyer, flyvende lykkedrager, grise med vinger og et helt rumskib fyldt med grønne børn.

Men en dag rammer en regndråbe Flæske på snuden. Og det fantastiske sker: Flæske ser OP! Faktisk nøjes han ikke med at se … Hunden, der ikke troede på OP bliver forvandlet til den flyvende Flæske!

Den lille poetiske historie om at åbne øjnene op for verden omkring os er skrevet af Zenia Johnsen, og bogen har skønne og meget originale illustrationer af den unge illustrator Kamila Slocinska, der tidligere i år debuterede med børnebogen “Paradis” med tekst af Kim Fupz Aakeson.

Hunden, der ikke troede på OP. Skrevet af Zenia Johnsen. Med illustrationer af Kamila Slocinska, Turbine, 2011.- 32 sider.

Hunden, der ikke troede på op kan købes lige her, her eller her