ALT DET HER

Jensen & Dalgaard, 2022

Fragmenteret, poetisk og porøs historie om svigt, samtidighed & selvforsvar

En pige spiller død, lukker øjnene, holder vejret og tæller mod hundrede, hendes søster har lovet at sådan får man spøgelset i rummet til at forsvinde.

20 år senere tæller hun stadig, spøgelset er der endnu, og livets kronologi er opløst og blevet skør – tanker og oplevelser hvirvler forlæns og baglæns ind foran hende. Barndommen i Blokkene med en gennemsigtig far og voksenlivet med arbejde på et kommunekontor synes at ske på samme tid.

Alt det her er en sagtmodig, rå og krøllet roman om at overleve andre mennesker og fare vild i sin egen livsfortælling.

“Jeg købte engang et menneske,” siger jeg.
Psykologen ler.
“Det må du lige uddybe,” siger han.
Han sætter sig bedre til rette.

ANMELDELSER & OMTALE


“Under hele den fragmentariske krydsklipning mellem episoder i den neurotiske hovedpersons liv – som lille pige, som skolebarn, som voksen – løber en strøm af overrumplende, underspillet humor, som glimtvis får den dybest set dystre, gråmelerede ikke-handling til at eksplodere i muntre farver.”

Alt det her er en bemærkelsesværdig, knugende og alligevel morsom lille bog, som varmt skal anbefales, hvis du gider læse andet end mainstreamlitteratur, der kører lineært fra A til Z.”

Christian Møgeltoft, Bogrummet.dk


“… det fine sprog og den stærke historie med de mange nuancer og fine sansninger trækker op, og gør bogen til en god læseoplevelse.”

Michael Linde Larsen, Dansk Biblioteks Center