ALT DET HER

Jensen & Dalgaard, 2022

Fragmenteret, poetisk og porøs historie om svigt, samtidighed & selvforsvar

En pige spiller død, lukker øjnene, holder vejret og tæller mod hundrede, hendes søster har lovet at sådan får man spøgelset i rummet til at forsvinde.

20 år senere tæller hun stadig, spøgelset er der endnu, og livets kronologi er opløst og blevet skør – tanker og oplevelser hvirvler forlæns og baglæns ind foran hende. Barndommen i Blokkene med en gennemsigtig far og voksenlivet med arbejde på et kommunekontor synes at ske på samme tid.

Alt det her er en sagtmodig, rå og krøllet roman om at overleve andre mennesker og samtidigt fare vild i sin egen livsfortælling.

ANMELDELSER & OMTALE


Alt det her er hurtigt læst, men ikke let at lægge fra sig bagefter. Læs den, hvis du er til afgrundsdybe fortællinger fortalt som lysbilleder i tilfældig rækkefølge på et krøllet lærred. Hvor alting til slut alligevel står lysende klart. Stor anbefaling herfra.”
@Heidi Bobjerg


“Under hele den fragmentariske krydsklipning mellem episoder i den neurotiske hovedpersons liv – som lille pige, som skolebarn, som voksen – løber en strøm af overrumplende, underspillet humor, som glimtvis får den dybest set dystre, gråmelerede ikke-handling til at eksplodere i muntre farver.”

Alt det her er en bemærkelsesværdig, knugende og alligevel morsom lille bog, som varmt skal anbefales, hvis du gider læse andet end mainstreamlitteratur, der kører lineært fra A til Z.”

Christian Møgeltoft, Bogrummet.dk


“… det fine sprog og den stærke historie med de mange nuancer og fine sansninger trækker op, og gør bogen til en god læseoplevelse.”

Michael Linde Larsen, Dansk Biblioteks Center


Alt det her er hurtigt læst – jeg læste den på en eftermiddag. Men den rumsterer i langt længere tid. Den skal læses langsomt, der antydes lidt af hvert og jeg tænker den er oplagt til en læseklub, der gerne læser korte romaner.”

Jane Andersen, Bogblogger.dk


“Det var en speciel læseoplevelse. For jeg både forstod bogen og så alligevel ikke … Og det er ok. For selv om jeg ikke helt forstod den, så satte den sig alligevel i mig. Så ja, en speciel læseoplevelse, men også en stærk én af slagsen.”
@boegerne_i_mit_liv


Alt det her er en lille finurlig, skæv og humoristisk roman. Bogen beskriver barndommen glimtvis, upolereret og i tilfældig rækkefølge.
Billunds Boghandel