Om natten

Tankerne uden lyd

I de perioder jeg har larver og pupper sniger de sig ind i mine drømme. Det er jo ikke mærkeligt, hjernen sorterer i det man beskæftiger sig med. De sidste par nætter har jeg derfor drømt om min far. Når jeg drømmer om ham er han altid uden lyd. Jeg kan se han taler, og ind imellem gestikulerer han også kraftigt, men lyden er slukket. Han er bevidst om det, og nogen gange bliver han derfor meget frustreret, nej, rasende, og han begynder simpelthen at råbe. Han råber og råber. Men lyden er for evigt slukket. Han indser det, han bliver trist, kroppen falder sammen, min far giver op, han sætter sig bare ned i et hjørne af drømmen og er stille.
Selvfølgelig vil jeg virkelig gerne høre, hvad det er, han vil fortælle. Der er også meget, jeg er bagud med, at fortælle ham.

Min far hed Per men PER handler ikke helt bogstaveligt om min far, historien handler mere om at have en far, og på den måde, kunne jeg i øvrigt argumentere for, at PER har en eller anden form for relevans for alle mennesker …

“Om natten drømte jeg om den lille hvide, tykke larve. Den var kæmpestor og havde tænder.
Selvom jeg havde ben og den ikke havde, var den alligevel meget hurtigere end mig.
Jeg kunne ikke løbe fra den”

Uddrag med illustration fra PER af Signe Parkins