Sommerfuglene

En lang sætning

Men hvor skal jeg begynde med alt det om sommerfuglene? Kan jeg fortælle det kort? Kan jeg fortælle det i en sætning? Måske. Den bliver lang, men jeg vil gerne prøve: Jeg faldt ned af en trappe og slog hovedet ind i en betonmur, og da jeg vågnede op, virkede min hjerne ikke prima, men det var faktisk, skulle det vise sig, ikke det værste, fordi herefter ramlede det helt; jeg blev fyret, mistede sygedagpenge, kunne ikke få kontanthjælp, fordi der var en skør reform, kunne ikke få førtidspension, fordi der var en skør reform, kunne ikke få hjælp, punktum, jeg blev behandlet rædsomt af mit forsikringsselskab, jeg blev endnu mere syg pga noget epilepsimedicin, og noget smertestillende, og det føltes længe, som virkeligheden var blevet revet over, det var en virkelig skummel tid for mig, og jeg kunne ikke engang vende mig mod litteraturen, fordi jeg kunne ikke læse, jeg kunne heller ikke høre musik, skrælle rodfrugter, se Netflix eller altid skrive sætninger med konsonanter, men så en dag forærede min svoger Niels mig et gammelt akvarie, og sammen fandt vi nogle sommerfuglelarver, som flyttede ind i akvariet, og jeg sad der med mit harehjerte og øvede mig i at trække vejret ind gennem næsen og ud af munden, mens jeg kiggede på larverne, og de blev til pupper, og senere kom sommerfuglene, og jeg havde alligevel aldrig oplevet noget lignende, det her var jeg ikke lige færdig med, kunne jeg godt fornemme, så jeg gik ud i naturen efter flere larver, og det var dér, jeg opdagede, at kommunen fældede nælderne, hvor larverne boede, og det duede da overhovedet ikke, og jeg indså, at nogen måtte da gøre noget, og det blev mig, og så hurtigspol til 9 år efter, hvor jeg nu er et menneske, der ved noget om især sommerfuglelarver, men også noget om pupper og en smule om sommerfugle.

Eller bare helt kort: Jeg endte i en perfekt storm og blev ved et tilfælde uhyre optaget af larver, pupper og sommerfugle.

One comment

  1. Charlotte Johnsen
    Charlotte Johnsen

    Den sætning er da imponerende, på mere end en måde 🤗❤

Leave a Reply