31. maj – Dag 12

Jeg griber ind!

De fleste larver er ved at trække, eller har trukket, i pupperne. Jeg har læst i en bog om sommerfugle at larverne når at skifte hoved og hud ca. 3-4 gange mens de vokser, og det skal nok passe: Underlaget er dækket af små larvehoveder.

Når en larve skubber sit hoved af og det falder mod jorden giver det en lille, sprød, knasende lyd. Her er jo ingen væsker involveret, endnu, det er en helt tør proces, at smide med hud og hoveder.

Larvehoveder – hud vedhæfttet

I dag besluttede jeg at gribe ind i puppe-kæden. Et par pupper var samtidigt helt dækket af silkevæv, det dur ikke. Jeg brød forsigtigt fire kæder, i alt 14 pupper, og ved hjælp af gammel silketråd og puppernes egne bitte, bitte små kroge, som er placeret i enden af puppen, fik jeg hængt alle de involverede pænt op igen, hver for sig, i låget af akvariet.

Puppe på puppe på puppe
Solopupper i puppehavet

One comment

  1. Charlotte Johnsen
    Charlotte Johnsen

    Vi taber vel hovedet, fra tid til anden 🤣🥸

Leave a Reply