25. maj – Dag 6, aften

Hverken larve eller puppe.

Dagen har været afbrudt af adskillige skybrud – alt i haven har fået tæsk af vand, men her til aften fik størstedelen af larverne pludselig travlt. De vimsede rundt og da vi ville skifte avisen i bunden af akvariet, som var belagt med et imponerende tæppe af lort, brød en handlingsmættet larveflugt ud. Det virkede nærmest organiseret. Alle galopperede i hver deres retning ud over spisebordet, som må have været som en sær steppe for dem. Alle larver blev indfanget. Håber jeg.

Nu ca. 40 pupper. En enkelt faldt ned og der gik hul på den. Det som flød fra den mindede om tyk vaniljesovs – flydende celler; cellesovs. Jeg lagde puppen ud til fuglene.

Jeg har læst i en bog om sommerfugle at der er et tidspunkt i den fuldvoksne larves liv hvor den hverken er larve eller puppe men noget helt andet – det præpupale stadie hedder det. Det er det tidsrum mellem der hvor larven stopper med at æde og indtil puppen er hærdet – det tager et par dage. Jeg har lavet en timelapse-video et par timer inde i den præpupale hændelse: