19. maj – Prolog, del 2

Om maj 2014

Man kan vel ikke være syg i flere år, tænkte jeg i maj 14 og havde været syg i 2 år.
Jeg tænkte også, at jeg havde brug for larverne igen. Bare 100 larver, tænkte jeg.
2014 blev det år, jeg lærte 80 procent af alt det, jeg ved om larver, pupper og sommerfugle. Jeg læste det ikke i en bog men kiggede mig til det hele. Og den sommer endte jeg med at lukke flere hundrede sommerfugle ud af mit vindue.

Midt i maj fandt jeg en stor koloni af larver på volden.  Larverne i den her koloni var meget små, og dagen efter, da jeg ville se til dem igen, var de væk. Hele området var væk. Beplantningen havde gået mig til midt på låret dagen før, men var slået ned, skåret i stykker og lå nu som et fladt, lunt fugtigt plantetæppe på jorden. Jeg ledte efter larverne i plantetæppet, men fandt intet levende der.

Længere henne af volden stod beplantningen endnu, og jeg gik ind mellem brændenælder, musevikke, hundegræs, okseøje og røllike, og i toppen af høje store nælder fandt jeg to kolonier bestående af ret store larver. Jeg evakuerede alle larverne. Jeg havde bare ben og brændte mig ad helvedes til.

Senere på dagen var den del af volden også blevet helt flad. Det dampede og lugtede både hengemt og friskt.

Det var i maj 2014, af jeg besluttede, at jeg ville lære alt om larver og sommerfugle. Det var også i maj 2014, at jeg besluttede altid at have lange bukser på, når jeg gik langt ind i brændenælder.

One comment

  1. Charlotte Johnsen
    Charlotte Johnsen

Leave a Reply