15. juni – Dag 27

De sidste sommerfugle i juni

Pupperne er tomme. Det rasler vissent når jeg lader en finger glide igennem dem. Sommerfuglene er fløjet.

Jeg har sat 659 sommerfugle fri. De 27 blev hapset og spist af fugle, mest rødstjerten, inden de nåede at blafre særligt langt ind i sommeren.

Så det jeg ved, og det jeg skriver her i den sidste indførsel i min Lepidoptera-logbog for maj og juni, er:
Mellem den 1. og 15. juni i 2022 så jeg 632 Nældens takvinger flyve levende ud af mit vindue. Nogle satte sig i haven på især knopurten, andre fløj straks videre, over baggårde og græsplæner, jeg så efter dem indtil jeg tabte dem af syne. Ind imellem, og jeg ved det fortsætter igennem sommeren, vil en nældens takvinge blafre ind af vinduet og flyve igennem stuen, det er som en hilsen, måske er det helt tilfældigt, men hver gang siger jeg: Se, det er én af mine og ingen siger mig i mod.


Små ræve, 1. juni -15. juni, 2022

Kaj: 2
Vibeke: 2
Anders: 2
Susan: 7
Frederik: 18
Jeanne: 4
Charlotte: 40
Signe: 125
Filip: 230
Elisa: 53
Lis: 45
Poul: 53
Lisbeth: 41
Steffen: 10
Per: 4

Leave a Reply