23. maj – Dag 4

"YOU ARE WELCOME IN OUR GARDEN!"

Opdagede to fine Nældens takvinge-kolonier på vest-volden. Den ene koloni bestod af helt små, splinternye larver, nærmest sytrådstynde, og den anden var befolket af flotte fede larver, der mætte og dvaske solede sig i toppen af nælderne. Jeg ville ønske jeg fandt kolonier med Dagpåfugleøje eller Admiral -men jeg har ikke haft held med det siden 2016.
Mens jeg gik i nælderne, indså jeg, at jeg burde tegne et kort over hvor kolonierne er, og jeg undrer mig over at jeg ikke har fået ideen tidligere. Tænk, hvis jeg havde et kort over alle kolonier jeg har fundet på volden fra 2013-2022?

Min ven Synne fortalte at hun netop havde fundet en håndfuld larver i en brændenælde-oase i sin have. Vi delte begejstringen, hvor lykkeligt med larveliv, hvor pragtfuldt at kunne konversere ivrigt om larver. Og senere da Synnes yngste søn, James mødte larverne, råbte han glad ned til dem: “YOU ARE WELCOME IN OUR GARDEN!”.
Selvfølgelig måtte jeg skrive det her – dejlige, rare, gavmilde, nuttede unge!

(Nu 7 pupper)

En fri koloni