Jeg er Albert Storm – de første anmeldelser

Som forfatter er man jo ikke på nogen måde berettiget til at få anmeldt sine bøger. Og når andre læser det, man har skrevet, kan der i øvrigt ske alt muligt. Fordi når vi læser, læser vi vel med dem, vi selv er, og hvor vi er? Det er komplekst – hvem vi er, og hvordan vi læser, og hvorfor vi læser. Jeg kan egentlig ikke sige noget virkelig kvikt om det, men jeg kan sige, at når nogen læser det, jeg har skrevet, og oplever historien, som jeg selv mærkede den, så føles det både som at blive genkendt og at mødes.

Her er de første anmeldelser på Jeg er Albert Storm
“’Jeg er Albert Storm’ er en højtflyvende og helt aldeles fantastisk, og lidt spooky historie for læsere i alle aldre.” – Litteratursiden.dk

“‘Jeg er Albert Storm’ er en helt usædvanlig bog!” Den tatoverede Børnebliotekar

Også på Goodreads – det prægtige online læserselskab bliver romanen behandlet varmt og pænt

Susans Storm

“Ej, hvad tror du der sker nu?” spurgte Susan mig begejstret én af de gange, hun var kommet for at læse mit manuskript op for mig, fordi jeg havde knas med synet. “Jeg ved det virkelig ikke,” sagde jeg, fordi jeg også havde knas med hukommelsen. Og Susan læste videre og heppede, hele tiden heppede hun, og da jeg endelig, endelig blev færdig, og bogen var ved at blive trykt, skrev hun en sang om og til den – romanen Jeg er Albert Storm. Og den lyder sådan her:

 

Jeg er Albert Storm

Det var i 2011, jeg begyndte at skrive om en dreng, der bor på en ø et sted i havet.
Jeg skrev: “Lige efter Benjamin forsvandt, skete der to mærkelige ting.”

Det er aldrig en dårlig ide at tage fat på at skrive om mærkelige ting, er min erfaring, der er forbløffende meget at sige om det, der er mærkeligt. Men så faldt jeg, ikke metaforisk, men med hovedet først ind i en mur, og jeg glemte ord, opfandt ord, fandt andre ord, mødte mærkelige ting, altså, endnu mærkeligere ting end jeg anede fandtes,  og jeg mødte andre historier, var forvirret i en del år, eller måske var jeg mere sådan faret vild, nu taler jeg mest metaforisk, men til sidst fandt jeg jo drengen på øen igen, og resten er faktisk en historie, som udkom i dag, d. 18. september, 2018. Det er bare en dag i tiden, og romanen Jeg er Albert Storm findes samtidigt med, at jeg er her.