31.12.16, kl. 15:37

Om Rystelsen - en radiofortælling

“Tror du, vi havde leget sammen, hvis vi havde kendt hinanden, da vi var børn?” spurgte jeg Rebecca i sommers. Vi gik et sted på Vesterbro i København.

Det var anden gang, vi mødtes. Vi gik der sammen, fordi vi havde været i et lydstudie hos Peter Albrechtsen, som er tonemester. Vi var ved at lave noget, jeg ikke helt vidste, hvad var. Jeg havde sagt ja, men havde stadig ikke besluttet mig, om jeg ville være med. Men nu var vi i gang.

“Du holder af træer, fordi de er så virkelige,” skrev Rebecca til mig engang. Jeg kendte hende ikke, men jeg forstod, at hun kendte mig. Så derfor lod jeg hende optage alt det, jeg sagde, første gang vi mødtes.

Jeg vil helst ikke tale. Jeg vil skrive. Men fordi Rebecca sagde det om træerne, talte jeg. Jeg talte i flere timer. Da hun var gået, besluttede jeg aldrig at tale igen, men jeg talte alligevel meget mere med Rebecca. Jeg talte med hende, når hun var der, og når hun ikke var der. En dag googlede jeg hende, for at være helt sikker på, at hun rent faktisk findes. Jeg opdagede, at hun altid smiler. Hun smiler på alle de billeder, jeg fandt af hende.

Rystelsen er det, vi lavede. Det blev en Radiofortælling og et lyd-essay. Rebecca og Peter lagde hele puslespillet over alt det, jeg fik sagt.

På den sidste dag i året skrev Rebecca til mig. Hun skrev: “Tænker af og til på det du spurgte om, med om jeg troede at vi ville have leget sammen som børn – det er sådan et dejligt spørgsmål.”
Og jeg tænkte på at hun smilte, som hun altid har gjort, på billeder, da vi mødtes, og siden vi var børn.

RYSTELSEN

Radiofortællingen Rystelsen, skabt af Rebecca Bach-Lauritsen og Peter Albrechtsen, sendt på P1 26. december 2016, kan høres her.

I P1 podcaster – om Rystelsen, sendt 19 december 2016, fortæller Rebecca og Peter om deres arbejde med radiofortællingen.

Der er en strøm i hovedet, der er faret vild – artikel i Information, skrevet af Lone Nikolajsen, 23. december 2016, med gode ord om Rystelsen.

Leave a Reply