Soundtrack til Hjerneskælv

Da jeg skrev Hjerneskælv kunne jeg ikke lytte til musik i mens, sådan har jeg ellers altid skrevet, med ord og lyd i ørene, fordi musik lokker ord frem. Men i samme periode brugte jeg musik til mange andre ting, som fx at:

–  håndtere grøntsager
– bevæge mig
– handle ind i dagligvarebutikker
– understøtte et solidt tud
– lægge puslespil
– kigge ud i luften
– være sammen med om natten, når jeg ikke kunne sove
– tænke på at skrive
– tegne

– Og jeg brugte det, når jeg var en smule ensom og havde brug for at nogen eller noget bare formulerede det jeg følte og grublede over. Musik genkender nemlig én, helt enkelt, det er virkelig magisk og livgivende.

Denne playliste er således mit soundtrack til Hjerneskælv. Det er helt enkelt det musik jeg lyttede til mens jeg levede. Det var i de her numre at jeg følte mig genkendt, grebet, omfavnet og mærkede pulsen, at jeg selv stadig havde en, men også den som banker ud af andre.

4 tanker om “Soundtrack til Hjerneskælv”

  1. Kære Zenia.

    Jeg har læst om dig på DR’s hjemmeside i dag. Din historie er skrækkelig.
    Med den skade, du har fået, bør du ikke udsætte dig for WiFi (router, smartphone/iPad etc., smartmeter). Du vil kunne få et markant løft, hvis giver afkald på den trådløse teknologi og får afskærmet dit soveværelse som minimum. Jeg ved, hvad jeg taler om.

  2. Jeg skulle bare lige læse lidt i hjerneskælv inden jeg skulle i seng… endte med at læse det hele på een gang på badeværelset medtandbørsten i hånden. Gentog dagen efter. Den bog er så smuk, lige i hjertet (og også hjernen, den torskelever). Du ER forfatter!!! TAK for bogen – kan mærke den vil blive læst i laser. Kram fra en fremmed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *